• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Τα κεριά είναι μια μοναδική πηγή φωτός. Χρησιμοποιώντας το φως των κεριών ως φωτισμό σε μια σκηνή μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτική φωτογραφίες. Η θερμοκρασία των κεριών είναι διαφορετική από το φλας, το φως της ημέρας ή τον κανονικό λαμπτήρα. Το να χρησιμοποιήσεις το φως των κεριών είναι δύσκολο και απαιτεί εμπειρία. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει κάποιες βασικές ιδέες για να αρχίσετε να πειραματίζεστε.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους

--Μπορούν να είναι μια πηγή φωτός που φωτίζει ένα αντικείμενο στη φωτογραφία, αλλά να μην φαίνονται αυτά στη φωτογραφία. 
--Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή φωτός και επίσης να συμμετέχουν ως αντικείμενο στην τελική φωτογραφία 
--Μπορούν να συμμετέχουν ως αντικείμενο από μόνα τους στη φωτογραφία. 

Θυμηθείτε ότι πρέπει να εξαλειφθούν άλλες πηγές φωτός. Ο στόχος των φωτογραφιών με το φως των κεριών είναι η επίτευξη ενός αποτελέσματος που να βασίζεται στα μοναδικά χαρακτηριστικά που το φως των κεριών παρέχει, όπως τη ζεστασιά του. Για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές φωτός που μολύνουν τη σκηνή. Μια απλή δοκιμή για αυτό είναι να σβήσετε όλα τα κεριά και να βεβαιωθείτε ότι το σκηνικό είναι τελείως σκοτεινό. Δεν χρειάζεται να πω ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το flash στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας έχει ρυθμιστεί στη θέση off. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό ποσό επιπρόσθετου φωτισμού. Μετά από πειραματισμό και την απόκτηση εμπειρίας με τη φωτογραφία στο φως των κεριών θα αποκτήσετε μια διαίσθηση πότε να επιτρέπετε κάποια άλλη πηγή φωτός να διεισδύσει στην σκηνή. Έχει φυσικά σημασία και σε ποιες γωνίες και εντάσεις. 

Το φως των κεριών δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλες πηγές φωτός. Είναι πολύ ασθενέστερο από ότι το φλας σας. Για το λόγο αυτό η φωτογράφηση των κεριών είναι σχεδόν πάντα φωτογράφηση με αργή ταχύτητα κλείστρου. Αν και συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση στην οποία να μεγιστοποιήσετε το πλάτος του ανοίγματος και να ελαχιστοποιήσετε την ταχύτητα του κλείστρου είναι πιθανό ότι θα καταλήξετε να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αργές ταχύτητες κλείστρου.


Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη:

Κούνημα της κάμερας – μπορεί να εξαλειφθεί με τη χρήση τρίποδου ή με την τοποθέτηση της κάμερας σε μια σταθερή επιφάνεια και χρησιμοποιώντας το φωτογραφικό χρονόμετρο.

Αντικείμενα που κινούνται - σε περίπτωση που τα αντικείμενα κινούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το κλείστρο είναι ανοιχτό η φωτογραφία θα εμφανίζεται αλλοιωμένη. Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα που φωτογραφίζονται δεν κινούνται. Μια άλλη πηγή κίνησης είναι η κίνηση της ίδιας της φωτεινής πηγής (της φλόγας δηλαδή).

Τα κεριά τείνουν να τρεμοπαίζουν - αν και είναι δύσκολο να εξαλειφθεί εντελώς το φαινόμενο αυτό και κάποια που τρεμοπαίζουν είναι ευπρόσδεκτα, προκειμένου να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα από το φως των κεριών - συνιστάται να αποτρέψετε το ακραίο τρεμόπαιγμα. Αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα με τη διασφάλιση ότι δεν υπάρχει άνεμος που πνέει στη σκηνή, ότι τα κεριά είναι σε σχετικά σταθερές επιφάνειες, και ότι ήταν αναμμένα για λίγη ώρα ώστε να και καίνε με συνέπεια.

Ο καθορισμός της σωστής ταχύτητας του κλείστρου είναι επίσης δύσκολος. Δεδομένου ότι το φως κεριών είναι φωτεινό στη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά είναι συγκεντρωμένο σε μια μικρή περιοχή και πολύ ασθενές λίγο μακρύτερα από το κερί η αυτόματη φωτομέτρηση θα είναι λάθος. Χρησιμοποιώντας αυτόματη ρύθμιση της κάμερας είναι μια καλή αρχή. Προσπαθήστε να πάρετε μερικές φωτογραφίες με τις πιο αργές και πιο γρήγορες ταχύτητες κλείστρου και να εξερευνήσετε τα αποτελέσματα, ώσπου να καταλήξετε σε μια δική σας επιλογή ταχύτητας. 
 
Η ποσότητα του φωτός στη σκηνή εξαρτάται από τον αριθμό των κεριών που χρησιμοποιούνται. Δεδομένου ότι τα κεριά δεν είναι μια ισχυρή πηγή φωτός συνήθως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικά κεριά ακόμα. Μερικές φορές θα θέλαμε μόνο ένα μικρό αριθμό των κεριών να εμφανίζεται στη φωτογραφία η ίδια, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και κάποια που δεν φαίνονται για να έχετε ακόμα περισσότερο φως στη σκηνή. Όταν το κάνουμε αυτό βεβαιωνόμαστε ότι τα πρόσθετα κεριά τοποθετούνται με τρόπο που να έχει νόημα - για παράδειγμα - δεν δημιουργούν σκιές που δεν φαίνονται φυσιολογικές σε σχέση με τα κεριά στη φωτογραφία. 

Ο φωτισμός είναι τέχνη. Χρησιμοποιώντας το φως των κεριών, ως πηγή φωτός είναι τέχνη από μόνο του και απαιτεί εμπειρία. Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες για την τοποθέτηση ενός κεριού. Για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι τα κεριά θα πρέπει να είναι πιο κοντά στην κάμερα από τα αντικείμενα. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι μια σιλουέτα των αντικειμένων. Διαφορετικές οπτικές γωνίες φωτισμού δημιουργούν διαφορετικές αποχρώσεις και διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν φωτογραφίζετε ένα πρόσωπο και τα κεριά τοποθετούνται σε χαμηλή θέση σε σχέση με το πρόσωπο του ατόμου - θα πάρετε ένα πιο τρομακτικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά - εάν τα κεριά τοποθετούνται στο ίδιο ύψος με το πρόσωπο του ατόμου θα πάρετε ένα πιο ζεστό και απαλό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί το φως του κεριού και η τοποθέτηση σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την επίδραση που θέλετε να έχει. Περισσότερα από ένα κεριά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές θέσεις για να δημιουργήσετε πιο περίπλοκη επίδραση και να εξαλείψετε τις ανεπιθύμητες σκιές. Η καλύτερη συμβουλή είναι να λάβετε πολλές φωτογραφίες και να πειραματιστείτε με διαφορετικές θέσεις και γωνίες. 

Τελευταίο, αλλά αν μη τι άλλο σημαντικό είναι η ισορροπία λευκού. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να ρυθμιστούν για να αντισταθμίσουν τη συγκεκριμένη πηγή φωτός που χρησιμοποιείται. Αν και οι περισσότερες κάμερες μπορούν να εντοπίσουν αυτόματα και να ορίσουν σωστά την ισορροπία - είναι καλύτερα να την ρυθμίσετε χειροκίνητα.  Κάποιες φωτογραφικές μηχανές περιλαμβάνουν το κερί ως επιλογή ισορροπίας λευκού. Αξίζει επίσης να πειραματιστείτε με τον καθορισμό κάποιας λάθος ισορροπίας λευκού με συγκεκριμένο σκοπό. Ρυθμίστε την ισορροπία λευκού σε διαφορετικές θερμοκρασίες για την επίτευξη διαφορετικών αποτελεσμάτων, πιο κοκκινωπές φωτογραφίες για παράδειγμα. 

Εν κατακλείδι, η φωτογραφία στο φως των κεριών είναι δύσκολη, απαιτεί μεγάλη εμπειρία και κατανόηση του φωτισμού, ταχύτητες κλείστρου και άλλα θέματα μπορούν να σας δυσκολέψουν απίστευτα. Από την άλλη πλευρά η εμπειρία μπορεί να προσφέρει εκπληκτικές φωτογραφίες και αποτελέσματα που θα μοιάζουν περισσότερο με έργα ζωγραφικής παρά φωτογραφίες.


0 σχόλια to "Φωτογράφηση κεριών και οι δυσκολίες"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs