• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Μπορεί να είναι εύκολο να μοιραζόμαστε φωτογραφίες online, αλλά αυτό δεν είναι υποκατάστατο του να δείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες όμορφα εκτυπωμένες. Ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε να εμφανίσετε την εργασία σας δημόσια, κάνοντας εκτυπώσεις ποιότητας γκαλερί που εξυψώνει τη φωτογραφία σας το  να έχετε κάποιες εκτυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από ρομαντικό, είναι η ουσία της φωτογραφίας. Το κλειδί για την εκτύπωση έργων τέχνης στο σπίτι είναι στην επιλογή εκτυπωτή. Οι εκτυπωτές είναι συνήθως βασικά εργαλεία γραφείου, σχεδιασμένα για κοινές εργασίες εκτύπωσης-όχι για την εκτύπωση κορυφαίων φωτογραφιών, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολύ καλοί εκτυπωτές που μπορούν να κάνουν άριστες εκτυπώσεις.

Αν γνωρίζετε λίγα πράγματα για την τεχνολογία εκτυπωτών θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι, ως φωτογράφος, χρειάζεστε από έναν εκτυπωτή, και ποιά θα είναι η διαφορά στην ποιότητα που θα δείτε όταν επενδύσετε σε έναν εκτυπωτή σχεδιασμένο για φωτογράφους.

INKJET ΒΑΣΙΚΑ

Οι Inkjet εκτυπώνουν εικόνες που σχηματίζονται από μικροσκοπικά σταγονίδια μελανιού που ψεκάζονται πάνω στο χαρτί σε μια πολύ λεπτή γραμμή. Ο όγκος κάθε σταγονίδιου μελανιού μετριέται σε picoliters: το ένα τρισεκατομμυριοστό του λίτρου. Είναι ένα ποσό που είναι ανεπαίσθητο στο ανθρώπινο μάτι. Τα μικροσκοπικά σταγονίδια διατεταγμένα σε ένα πολύ πυκνό πρότυπο που μπορεί να μετρηθεί με όρους της τεχνολογίας dpi (κουκκίδες ανά ίντσα). Καθώς ο αριθμός των κουκκίδων αυξάνει, το διάστημα μεταξύ τους μειώνεται, και η εικόνα φαίνεται καλύτερα.

Pigment VS. DYE

Ορισμένοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν pigment-based μελάνια και άλλοι τύπου dye, και κάθε τεχνολογία έχει τους υποστηρικτές της. Τα μελάνια Pigment είναι συνήθως πιο ανθεκτικά στο ξεθώριασμα, αλλά δίνουν λιγότερο κορεσμένα χρώματα. Τα Dye μελάνια είναι λιγότερο σταθερά, αλλά παράγουν ζωηρά, γυαλιστερά χρώματα.

Τα pigment μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρακτικά σε κάθε επιφάνεια, ενώ τα μελάνια dye χρειάζονται επιχρισμένα χαρτιά φωτογραφίας για να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Από την άποψη της μακροζωίας, τα dye  έχουν τυπική διάρκεια ζωής έως 100 χρόνια, ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο χαρτί και πώς η εκτύπωση εμφανίζεται. Τα pigment μελάνια αναμένεται να αντέξουν πολύ περισσότερο. Αυτό δεν μπορεί να σας ανησυχεί αν εκτυπώνετε για προσωπική χρήση, αλλά αν σκοπεύετε να πωλήσετε τις εκτυπώσεις σας, η μακροζωία είναι κάτι σημαντικό.

Ο αριθμός των μεμονωμένων δεξαμενών μελανιού που χρησιμοποιεί καθένας εκτυπωτής ποικίλλει μεταξύ των εμπορικών σημάτων και προϊόντων. Photo εκτυπωτές έχουν συνήθως μεγαλύτερο αριθμό ξεχωριστών φυσιγγίων μελανιού, προσθέτοντας παραλλαγές όπως ανοικτό ματζέντα και φωτογραφικό μαύρο. Αυτές οι προσθήκες μελανιών διευρύνουν την παλέτα του εκτυπωτή και της επιτρέπουν να αναπαράγει λεπτές διαφορές στον τόνο και το χρώμα.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Πολλοί πιστεύουν η ταχύτητα του εκτυπωτή είναι κάτι υπερτιμημένο. Αν ο στόχος σας είναι να κάνετε εκτυπώσεις  10x15εκ , η ταχύτητα σας ενδιαφέρει περισσότερο. Αλλά η διαφορά ανάμεσα σε δύο λεπτά και ένα τρίλεπτο για μια εκτύπωση 20x30εκ είναι μικρότερη για ένα θέμα και ειδικά όταν η ποιότητα της εκτύπωσης είναι ανώτερη. Άλλωστε κάθε τέχνη θέλει και θυσίες.


Ο Epson Stylus Photo R2880 είναι δημοφιλής σε σοβαρούς φωτογράφους που θέλουν να παράγουν εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας που ταιριάζουν με το όραμά τους. Έχει μια σειρά από λιγότερο εμφανείς αρετές, όπως για παράδειγμα, τη μόνιμη Advanced MicroPiezo κεφαλή εκτύπωσης AMC που είναι εξοπλισμένη με μια ειδική επίστρωση απώθησης μελανιού για να διασφαλίσει τη σωστή τοποθέτηση κουκκίδων και την ελαχιστοποίηση του φραξίματος των ακροφυσίων. Επίσης, η τεχνολογία Automatic Nozzle Check εξασφαλίζει σταθερό χρώμα και ποιότητα εκτύπωσης και το σύστημα συλλογής ακάθαρτων της Epson κρατά το εσωτερικό του εκτυπωτή καθαρό. Ζωτικής σημασίας εάν εκτυπώνετε μεγάλο όγκο. Ο R2880 παράγει έως και Α3 εκτυπώσεις και χρησιμοποιεί σαν βάση μια χρωστική ουσία, και οκτώ-χρωμάτων σετ μελανιών. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 750€.

Ανεβαίνοντας κατηγορία βρίσκουμε τον Epson Stylus Pro 3880 εκτυπωτή μεγάλου μεγέθους για να απολαύσουμε τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου και πολλά περισσότερα. Παράγει ποιότητα γκαλερί και σε χρώμα και σε μαύρο-άσπρο με έξοδο έως και 17x22 ίντσες. Το K3 UltraChrome με τεχνολογία Vivid Magenta μελάνι τύπου pigment με τεχνολογία μελανιών εννέα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των νέων Vivid Magenta και Vivid Light Magenta Μελανιών που προσφέρουν δραματικά μπλε και βιολετί, διευρύνοντας το χρωματικό φάσμα. Ο προηγμένος μηχανισμός χειρισμού χαρτιού μπορεί να χειριστεί σχεδόν τα πάντα. Ο 3880 διαθέτει επίσης ένα σύστημα Hi-speed USB 2.0 και μία θύρα Ethernet 10/100Base-T και προσφέρει οπίσθιου φωτισμού LCD πίνακας ελέγχου 2,5-ιντσών για εύκολο, άμεσο έλεγχο του εκτυπωτή και παρακολούθηση της κατάστασης. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 1.200€.

Ο Epson Stylus Photo R1900 με μικρότερο κόστος, αλλά προσφέρει πολλά σαν οκτώ-χρωμάτων UltraChrome Hi-Gloss 2 τύπου pigment μελάνης (φωτογραφικό μαύρο, ματ μαύρο, κυανό, ματζέντα, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί και Gloss Optimizer), 5760x1440 dpi βελτιστοποιημένη ανάλυση και Α4 σε περίπου ένα λεπτό. Αυτός ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών είναι μια καλή επιλογή για πολλούς από εμάς. Είναι επίσης συμβατός με τεχνολογία Picture Bridge. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 430€.

Ο Canon PIXMA Pro9000 Mark II παράγει επαγγελματικές, χωρίς περιθώρια, φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους έως και 13 ίντσες. Διαθέτει μια υψηλής πυκνότητας, 6144-ακροφύσιων κεφαλή εκτύπωσης FINE έτσι τα σταγονίδια μελανιού είναι τόσο μικρά όσο 2 picoliters, το οποίο μεταφράζεται σε 11 εκατομμύρια σταγονίδια μελανιού ανά τετραγωνική ίντσα. 100-ετών, dye μελάνι της Canon τύπου ChromaLife100 παραδίδεται σε οκτώ χωριστές δεξαμενές και μπορεί να αντικατασταθεί ξεχωριστά. Ο Pro9000 Mark II, πραγματοποιεί 8x10 ιντσών εκτύπωση σε 47 δευτερόλεπτα-πολύ γρήγορα για τα σημερινά πρότυπα. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 470 .

Ο Canon PIXMA Pro9500 Mark II παράγει επίσης μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες. Όπως και ο Pro9000, προσφέρει δύο ξεχωριστές δισκέτες χαρτιού για να σας επιτρέπουν να αλλάξετε μέσο χωρίς διακοπή της ροής εργασίας σας. Ο Pro9500 Mark II βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του Pro9000 με την προσφορά μιας υψηλής απόδοσης και υψηλής πυκνότητας κεφαλή εκτύπωσης FINE με 25%περισσότερα ακροφύσια-7680 αντί 6144-για διαβαθμίσεις καλύτερες. Η ανάλυση εκτύπωσης είναι το πολύ 4800x2400. Ο Pro9500 Mark II χρησιμοποιεί επίσης Lucia της Canon, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε 10 ανεξάρτητες δεξαμενές μελανιού, συμπεριλαμβανομένων μαύρο ματ, φωτογραφικό μαύρο και γκρι μελάνια, να παράγουν εξαιρετικά χρώματα καθώς και ανώτερες ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Η προσθήκη του μελανιού Gray σημαίνει ότι ο εκτυπωτής δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να αναπαράγει γκρι αποχρώσεις με ανάμειξη άλλων χρωμάτων. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 680€.

Ο Canon PIXMA iP4700 προσφέρει μέχρι και 9600x2400 dpi ανάλυση με ελάχιστο μέγεθος σταγονιδίου 1 picoliter, σύστημα μελανιών πέντε χρωμάτων που αποτελείται από τέσσερα τύπου dye μελάνια και μια χρωστική ουσία με βάση το μαύρο μελάνι, η οποία παράγει εντυπωσιακές φωτογραφίες και κείμενο ποιότητας laser. Παράγει μέχρι 8.5x11 ιντσών εκτυπώσεις. Και όλα αυτά ξέρετε για πόσο; κρατηθείτε... Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 100€.

Τα συστήματα εκτύπωσης inkjet Hewlett-Packard για εκτύπωση φωτογραφιών συνδυάζουν σταθερό, καινοτόμα υλικά με την προηγμένη pigment HP Vivera τεχνολογία μελανιών και εξαιρετικά χαρτιά και μέσα.

Ο Photosmart Pro B9180 Photo Printer αξιοποιεί την τρίτης γενιάς γκρι μελάνη της HP για τη μεγιστοποίηση μονόχρωμης και ασπρόμαυρης εκτύπωσης. Οκτώ ατομικά υψηλής χωρητικότητας δοχεία μελάνης τύπου pigment επιτρέπουν μεγάλο όγκο εκτυπώσεων και είναι αρκετά γρήγορος. Οι 4x6 ιντσών φωτογραφίες εμφανίζονται σε μόλις 10 δευτερόλεπτα και 13x19 ιντσών εκτυπώσεις σε 1,5 λεπτό. Ο B9180 δέχεται μια ποικιλία μέσων, συμπεριλαμβανομένου καμβά. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 700€.

Ο HP Photosmart Pro B8850 παράγει εξαιρετικές εκτυπώσεις φωτογραφικής ποιότητας έως και 13x19. Ο B8850 χρησιμοποιεί οκτώ χρωμάτων σετ μελανιών και παράγει 13x19 ιντσών εκτύπωση σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα και μπορεί να εκτυπώσει μικτό έγχρωμο κείμενο και γραφικά με μόλις 26 σελ / λεπτό. Ο B8850 διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα βαθμονόμησης χρώματος για αξιόπιστα και προβλέψιμα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το θρυλικό pigment της HP Vivera. Προσφέρει υποστήριξη για το Adobe RGB, sRGB και προφίλ ICC, καθώς και πλήρη συμβατότητα με το Adobe Photoshop. Ένα μοναδικό σύστημα παρακολούθησης σας λέει όταν ένα από τα ξεχωριστά δοχεία μελανιού είναι χαμηλά, καθώς και ένα ενσωματωμένο σύστημα αυτοκαθαρισμού μειώνει τα απόβλητα και κρατά το εσωτερικό καθαρό. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 530€.

Φωτογράφοι με σχετικά μικρό προϋπολογισμό θα εκτιμήσουν τον HP Photosmart B8550, ο οποίος παρέχει καταπληκτικά τύπου dye μελάνια, πέντε θέσεων θερμική λύση για εκτυπώσεις 4x5 ως 13x19 ίντσες στα 1200x1200 dpi (έως βελτιστοποιημένα dpi, κατά την εκτύπωση από έναν υπολογιστή σε επιλεγμένα φωτογραφικά χαρτιά HP και με ανάλυση εισόδου 1200 dpi). Είναι δυνατή η εκτύπωση χωρίς υπολογιστή, μέσω των ειδικών υποδοχών για κάρτες. Εκτιμώμενη λιανική τιμή: 360.
 

Σαφώς στην αγορά υπάρχουν και άλλοι πολλοί εκτυπωτές που για κάποιο λόγω να ταιριάζουν σε εσάς, εμείς αναφέρουμε αυτούς που εμείς θεωρούμε πιο χρήσιμους. Διαλέξτε εκείνον που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.


0 σχόλια to "Εκτυπωτές καλλιτεχνικής ποιότητας"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs