• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Το βάθος bit ποσοτικοποιεί πόσα μοναδικά χρώματα είναι διαθέσιμα στην παλέτα χρωμάτων μιας εικόνας με δυαδική κωδικοποίηση (με 0 και 1 δηλαδή), ή "bits," τα οποία χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό κάθε χρώματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα χρησιμοποιεί υποχρεωτικά όλα αυτά τα χρώματα, αλλά ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρώματα σε τέτοιο επίπεδο ακρίβειας, όσο απαιτεί  παλέτα. Για μια ασπρόμαυρη εικόνα, το βάθος bit ποσοτικοποιεί πόσες μοναδικές αποχρώσεις είναι διαθέσιμες. Εικόνες με υψηλότερο βάθος bit μπορεί να κωδικοποιήσουν περισσότερες σκιές ή χρώματα, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότεροι συνδυασμοί από 0 και 1 που είναι διαθέσιμοι.



ΟΡΟΛΟΓΙΑ



Κάθε pixel χρώματος σε μια ψηφιακή εικόνα δημιουργείται με συνδυασμό τα τρία βασικά χρώματα: κόκκινο, πράσινο και μπλε. Κάθε πρωτεύον χρώμα αναφέρεται συχνά ως "το κανάλι του χρώματος" και μπορεί να έχει οποιοδήποτε εύρος τιμών έντασης που καθορίζεται από το βάθος bit του. Το βάθος bit για κάθε πρωτεύον χρώμα καλείται "bit ανά κανάλι." Το "bits ανά pixel" (BPP) αναφέρεται στο άθροισμα των bits και στα τρία κανάλια χρώματος και αντιπροσωπεύει το σύνολο των χρωμάτων που διατίθεται σε κάθε pixel. Σύγχυση υπάρχει συχνά με έγχρωμες εικόνες, διότι μπορεί να είναι ασαφές εάν ο αναφερόμενος αριθμός αναφέρεται σε bits ανά pixel ή bit ανά κανάλι. Χρησιμοποιώντας το "BPP" ως κατάληξη βοηθάει στο διαχωρισμό των δύο αυτών όρων.



ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ



Οι περισσότερες έγχρωμες εικόνες από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν 8-bit ανά κανάλι και έτσι μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνολικά οκτώ 0 και 1. Αυτό επιτρέπει 28 ή 256 διαφορετικούς συνδυασμούς, που μεταφράζεται σε 256 διαφορετικές τιμές έντασης για κάθε βασικό χρώμα. Όταν και τα τρία βασικά χρώματα συνδυάζονται σε κάθε pixel, αυτό επιτρέπει την χρήση 28*3 ή 16.777.216 διαφορετικά χρώματα, ή "πραγματικό χρώμα" όπως συνηθίζετε να λέγεται. Αυτό αναφέρεται ως 24 bit ανά pixel αφού κάθε pixel αποτελείται από τρία 8-bit κανάλια χρώματος. Ο αριθμός των χρωμάτων που διατίθενται για κάθε εικόνας X-bit είναι μόνο 2X το Χ αναφέρεται σε bits ανά pixel και 23x αν το X παραπέμπει σε bit ανά κανάλι.



ΣΥΓΚΡΙΣΗ



Ο ακόλουθος πίνακας παρουσιάζει διάφορους τύπους εικόνας σε σχέση με το βάθος bit, το σύνολο των διαθέσιμων χρωμάτων, και τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται σε κάθε περίπτωση.





ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΟΥΣ BIT



Δείτε στα παρακάτω διαγράμματα την διαφορά ανάμεσα στα διαφορετικά βάθη bit. Η διαφορά μεταξύ 24 και 16 bpp είναι μικρή, αλλά είναι σαφώς ορατή, αν έχετε την οθόνη σας σε πραγματικό χρώμα ή υψηλότερο (24 ή 32 BPP).

8-bit


16-bit


24-bit 




 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

1. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει περίπου 10 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα, έτσι η αποθήκευση μιας εικόνας σε οποιοδήποτε bpp πάνω από τα 24 είναι υπερβολική, εάν ο μόνος λόγος είναι η προβολή εικόνων. Από την άλλη πλευρά, εικόνες με περισσότερα από 24 bpp εξακολουθούν να είναι πολύ χρήσιμες, καθώς λειτουργούν καλύτερα κατά την μετα-επεξεργασία.

2. Βαθμίδες χρώματος σε εικόνες με λιγότερο από 8-bit ανά κανάλι χρώματος μπορεί να φανούν καθαρά στο ιστόγραμμα της εικόνας. 

3. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις βάθους bit εξαρτώνται από τον τύπο αρχείου. Τα στάνταρ JPEG και TIFF αρχεία μπορεί να χρησιμοποιήσουν 8-bit και 16-bit ανά κανάλι, αντίστοιχα.


0 σχόλια to "Το βάθος bit"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs