• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, η κάρτα αποθήκευσης είναι το ίδιο πράγμα που είναι το film για τις συμβατικές κάμερες. Είναι αποσπώμενες συσκευές που αποθηκεύουν τις εικόνες που λαμβάνονται με την κάμερα. Οι κάρτες αποθήκευσης εξελίσσονται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές: μεγαλύτερες ικανότητες (αρκετά GB) και ταχύτερες ταχύτητες εγγραφής για να φιλοξενήσει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης και αρχεία RAW. Υπάρχουν τόσα πολλά μεγέθη και σχήματα για την κάρτα αποθήκευσης που είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις την ίδια κάρτα σε διάφορες φωτογραφικές μηχανές και συσκευές ανάγνωσης καρτών.

Compact flash

Η Compact Flash φαίνεται να είναι πιο μακριά όσον αφορά την χωρητικότητα αποθήκευσης. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο σχήμα, το οποίο είναι συμβατό με πολλές συσκευές. Χωρητικότητες πάνω από 2,2 GB απαιτούν από την φωτογραφική μηχανή σας υποστήριξη συστήματος αρχείων "FAT32". Υπάρχουν 2 τύποι για αυτή την κάρτα: τύπου ΙΙ και Ι. Η μόνη διαφορά είναι το πάχος. Η τύπου Ι είναι η πιο δημοφιλής για τις μνήμες flash, ενώ η τύπου ΙΙ χρησιμοποιείται από πολύ μικρές συσκευές.

Micro-drives

Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό σκληρό δίσκο, που έρχεται σε Compact Flash Type II σχήμα και προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης σε ένα φθηνότερο κόστος ανά megabyte. Χρειάζονται περισσότερη ενέργεια μπαταρίας, δημιουργούν περισσότερη θερμότητα και έχουν υψηλότερο κίνδυνο βλάβης, επειδή περιέχουν κινούμενα μέρη.

Smart Media

Smart Media είναι ένα είδος κάρτας που μοιάζει μεγαλύτερο από ό, τι  η Compact Flash, αλλά πολύ λεπτότερο. Είναι λιγότερο αξιόπιστο κι έτσι αυτό το σχήμα καταργείται σταδιακά από την αγορά. Δεν υπάρχουν νέες φωτογραφικές μηχανές που να υποστηρίζουν αυτής της μορφής την κάρτα.

Sony Memory Stick

Αν η Sony την χρησιμοποιεί, την παράγει η
Laxer Media. Παρά το γεγονός ότι στην αγορά μπορείτε να βρείτε όλο και λιγότεροες φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή, ο αριθμός των καρτών του είδους αυξάνεται σταδιακά. Η τιμή για memory sticks σαν αυτό είναι υψηλότερη επειδή υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός στην αγορά. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως η Sony Memory Stick με Select Function, Sony Memory Stick Pro, Sony Memory Stick Duo, και η Sony Magic Gate.

Secure Digital (SD)
 
Αυτή η μορφή της κάρτας χαρακτηρίζεται από την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και μια ενσωματωμένη λειτουργία ασφαλείας, για να διευκολύνει την ασφαλή ανταλλαγή περιεχομένου, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία την καθιστά πιο ακριβή από άλλες κάρτες. Όπως παλιά οι δισκέτες, οι κάρτες SD έχουν ένα μικρό διακόπτη προστασίας εγγραφής στο πλάι. Είναι οι πιο διαδεδομένες κάρτες που χρησιμοποιούνται στην φωτογραφία και σας τις συστήνουμε.

Multi Κάρτα Media / Secure Multi Media Card / Reduced Size Multi Media Card (MMC / Secure MMC / RS-MMC)

Οι κάρτες Multi Media έχουν την ίδια επιφάνεια, αλλά είναι 0,7 χιλιοστά λεπτότερες από τις κάρτες SD και έχουν δύο πινάκια λιγότερο. Οι κάρτες MMC ταιριάζουν σε υποδοχές κάρτας SD αλλά όχι όλες, οι SD συσκευές και φωτογραφικές μηχανές δέχονται κάρτες MMC επίσης. Ελέγξτε τις προδιαγραφές, πριν να αγοράσετε όμως. Δύο παραλλαγές είναι Secure MMC, παρόμοια με την SD και MMC μικρού μεγέθους.

Κάρτα εικόνων XD

Αναπτύχθηκε από την Olympus, Fujifilm και την Toshiba αυτό το σχήμα χρησιμοποιήται για τις μικρές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Άλλες μορφές

  Παλαιότερες μορφές περιλαμβάνουν δισκέτες και PCMCIA κάρτες. Λίγα μοντέλα υποστηρίζουν εγγράψιμους δίσκους 3-ιντσών CD-R/RW. Ορισμένες κάμερες low-end δεν έχουν αφαιρούμενες κάρτες μνήμης, αλλά αντ 'αυτού έχουν ενσωματωμένη μνήμη flash RAM.


0 σχόλια to "Οι κάρτες μνήμης."

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs