• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Σε αυτό το post δεν θα αναλοθούμε στο να αναλύσουμε τεχνικές, αυτό θα γίνει σε κάποιο επόμενο.Ωστόσο πιστεύω πως μια εικόνα και ένας μικρός τίτλος είναι αρκετός για να σας δώσουν το έναυσμα για να δημιουργήσετε όμορφα πορτραίτα.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό;

1. PHOTOSHOP

Paul Moody

Αν είσαι καλός με μετα-επεξεργασία και τον χειρισμο του προγράματος, να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Κάντε τρελές προσαρμογές, δοκιμάστε τις νέες τεχνικές του Photoshop, και ίσως ακόμη πιο σύνθετες εικόνες.

2.ΥΦΗ

Sukanto Debnath
 
Αν υφή του προσώπου είναι ένα μεγάλο μέρος του θέματός σας, την κάνετε να ξεχωρίζει και να καταστεί προφανής. Συνδιάστε την υφή μεταξύ του θέματός σας και του υπόβαθρού σας

3.ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗ

sam_samantha
 
 Υπερεκθέτοντας μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα απαλά πορταίτα και να δλωσουμε μια αιθέρια ομορφιά σε αυτά.Ένα άλλο πλεονεκτημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε όλες τις λεπτομέρειες και αφήνουμε το θέμα να μιλήσει.

4.ΥΠΟΕΚΘΕΣΗ

ConfusedVision

Μια πιο σκοτεινή εικόνα κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο φυσικά μετακινόντας την περιοχή τον ματιών στην περιοχή του ιστογράματος της εικόνας που περιγράφει τα φωτεινά σημεία. Σε αντίθεση με την πιο πάνω τεχνική, δημιουργεί πιο άγρια πορτραίτα.

5. ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

Caleb Sconosciuto
 
Τα μαλλιά φωτίζουν όμορφα όταν έχουν οπίσθιο φωτισμό, οπότε αν τα μαλλιά είναι ένα μεγάλο μέρος του θέματός σας κάντε τα να ξεχωρίζουν τοποθετώντας το θέμα σας μεταξύ σας και μιας πηγής φωτός. Θα μπορούσατε επίσης να το εκμεταλλευτείτε λίγο παραπέρα και να δημιουργήσετε στην εικόνα μια σιλουέτα.

6. ΠΟΖΑΡΙΣΜΑ

Socar Myles

 Αν η εικόνα σας προβλέπει ότι το αντικείμενο θα ποζάρει, κάντε κάτι τελείως τρελό.Μπορείτε επίσης να φωτογραφισετε από διαφορετικές γωνίες για να δείτε πως δείχνει.
  
7. ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

vodkamax

Αιχμαλωτίστε την τοπική κουλτούρα - κάτι κοινό για τους ντόπιους μπορεί να είναι εξωτικό για εμάς. Ο πολιτισμός είναι παντού, ακόμα και στη δική σας πόλη. Ακριβώς σαν μια εικόνα από μια άλλη χώρα που επισκέπτεστε. Ποια πράγματα θα φαίνονταν πιο ενδιαφέρον σε έναν επισκέπτη της πόλης σας.

8.ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ

Gary H. Spielvogel

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές επιφάνειες για να προσθέσετε κάτι επιπλέον στην εικόνα. Παράθυρα, καθρέφτες, και το νερό είναι όλα πολύ καλές ανακλαστικές επιφανειες που δίνουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και υφή.

9.ΣΚΙΕΣ

Brian Auer

 Κάντε τη σκιά ένα σημαντικό μέρος της εικόνας. Μερικές φορές η σκιά μπορεί και να είναι πιο σημαντική από το πραγματικό αντικείμενο φωτογράφησης.

10. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ
Phil Hilfiker
Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει την περικοπή του πρόσωπο του θέματος. Αυτή εφιστά την προσοχή στα μέρη που έχουν απομείνει στο κάδρο.

11. ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

a bout de souffle

Τα ανεστίαστα θέματα μπορεί να είναι πιο ενδιαφέροντα από αυτά που είναι εστιασμένα. Αυτός ο τρόπος λήψης προσθέτει κάποιο μυστήριο στην εικόνα, επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς πιο πρόσωπο είναι αυτό.

12. ΚΙΝΗΣΗ

ArtWerk

Χρησιμοποιήστε την κίνηση για να προσθέσετε δράση στην εικόνα. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, σκεφτείτε το άτομο ως μέσο για τη δημιουργία του θέματος, αντί να το πραγματικό αντικείμενο.Προσοχή όμως γιατί η κίνηση είναι σύμμαχος και αντίπαλος ταυτόχρονα.

13. ΠΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

Mireia

Το να φωτογραφίσεις ανθρώπους που κάνουν κάτι που αγαπούν, ακόμη και αν δεν είναι στημένο, είναιπολύ όμορφο. Η φωτογραφία στο δρόμο είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη, διότι αποτυπώνει τη ζωή, όπως συμβαίνει - εκτός σκηνής και χωρίς στημένες πόζες.

14. ΧΡΩΜΑΤΑ

TNT Photo

Χρησιμοποιήστε τη ζωντανια και τις αντιθέσεις των χρωμάτων για να επιστήσετε την προσοχή σε τμήματα του θέματός σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μακιγιάζ, είδη ένδυσης, αξεσουάρ, ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας.

15. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ

Saad Akhtar

Δεν πρέπει όλα τα πορτρέτα να έχουν ένα χαμόγελο, συλλαβετε σοβαρά συναισθήματα επίσης. Μερικά από τα όμορφα πορτρέτα δεν έχουν ίχνος χαμόγελου σε αυτά, και είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά. 

16.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Bachellier Christian

Χρησιμοποιήστε τα αντικείμενα και τα εργαλεία γύρω σας να κινήσετε το ενδιαφέρον. Βρείτε τα πράγματα που θα τοποθετήσετε το θέμα σας, επάνω τους, κάτω τους, γύρο τους, κλπ.

Πολλές από τις παραπάνω τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή και μόνες για τη δημιουργία όορφων πορταίτων. Παρτε τις μηχανές σας στο χέρι.

πηγη: Epic Edits


0 σχόλια to "16 σημεία για να δημιουργήσετε όμορφα πορτραίτα"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs